PmWikiNl

PmWiki is een wiki-gebaseerd systeem voor het gezamelijk aanmaken en onderhouden van websites.

PmWiki pagina's zien eruit en werken als normale webpagina's, behalve dat ze ook nog een “Bewerk”-link hebben. Via deze weg is het gemakkelijk om bestaande pagina's te wijzigen en nieuwe pagina's aan te maken, gebruikmakend van een aantal basisbewerkingen. Het is niet nodig om HTML of CSS te begrijpen of te gebruiken. Het bewerken van de pagina's kan open worden gelaten voor alle bezoekers of worden beperkt tot een kleine groep van auteurs.

Hoofdkenmerken van PmWiki

Uiterlijk aanpasbaar: Een websitebeheerder kan snel het uiterlijk en de functies van een PmWiki website wijzigen door verschillende skins (en) en HTML-sjablonen te gebruiken. Indien je geen geschikte skin kan vinden tussen de reeds beschikbare (en), is het eenvoudig om een bestaande aan te passen of een nieuwe te maken.
Toegangscontrole: PmWiki's wachtwoordbescherming kan worden toegepast op de volledige website, op groepen van pagina's, of op individuele pagina's. De wachtwoordbescherming regelt wie pagina's kan lezen, pagina's kan bewerken of bijlagen kan uploaden. PmWiki's toegangscontrole staat compleet op zichzelf, maar kan ook gebruik maken van bestaande wachtwoorddatabases, zoals .htaccess. LDAP-servers en MySQL-databases.
Architectuur aanpasbaar en uitbreidbaar: Het is een basisprincipe van de PmWiki filosofie om alleen de essentiële functies in het hoofdprogramma onder te brengen, welke door beheerders eenvoudig aan te passen zijn en uit te breiden met nieuwe mogelijkheden. Honderden extra functies kunnen reeds toegevoegd worden via uitbreidingen ("recepten" genaamd) en zijn beschikbaar via het PmWiki kookboek (en).

PmWiki is geschreven in PHP (en) en is vrij beschikbaar onder de General Public License (en). Het is ontworpen om eenvoudig te kunnen installeren (en), aan te passen en te onderhouden. Deze site gebruikt versie pmwiki-2.3.35.

PmWiki is een geregistreerd handelsmerk van Patrick R. Michaud (en).

PmWiki's hoofdpagina op het internet is pmwiki.org (en).PmWikiNl.PmWikiNl - Backlinks
Laatste wijzigingen (Zie ook Status vertaling):
PmWikiNl.PmWikiNl: November 10, 2012, at 11:40 PM

Er is mogelijk op pmwiki.org een meer recente PmWikiNl, en een Engelse en/of Nederlandse overleg pagina.